RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Мінська" більше немає: мережі бурхливо обговорюють визнання Росією "ЛДНР"

Соціальні мережі бурхливо відреагували на рішення президента Росії Володимира Путіна про визнання ОРДЛО "незалежними республіками" .

"Апостроф" публікує добірку висловлювань у соцмережах відомих українських політиків, журналістів та громадських діячів, а також деяких мешканців окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що за нинішніх умов світ можливий лише на згарищах Кремля.

Волонтер та телеведучий Сергій Притула закликав українців згуртуватися навколо Збройних сил України, вступати до лав територіальної оборони та допомагати волонтерам. Він висловив упевненість, що дії "шизоїдного карлика" (Путін - "Апостроф") його рішення "стануть упоперек горла".

Користувач Facebook Ольга Ліпатнікова закликала розірвати дипломатичні відносини з Росією, вислати з України всіх російських дипломатів та припинити всі відносини, включаючи торговельні та економічні.

Екс-глава Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука зазначив, що визнання Росією ОРДЛО – ще не кінець, а початок.

Журналіст Роман Бочкала прогнозує напруження обстановки на Сході України та виступив за розрив дипломатичних відносин з Росією та оголошення мобілізації.

"Це не катастрофа. Треба бути готовими. Ворог може навалитися, але ми можемо дати йому відсіч. Завдання здійсненне, ми на своїй землі. Правда за нами. Впораємося - ворог більше не прийде", - заявив Бочкала.


Російський музикант Василь Обломов пожартував, що після рішення Путіна у Росії, крім армії та флоту, з'явилися ще два союзники - так звані "ДНР" та "ЛНР".

Екс-нардеп і журналіст Мустафа Найєм пише: "Хоч би санкції будуть чи можна потихеньку готуватися до рішучого протесту, глибокої стурбованості та скасування візи начальникам ЖЕКів донецької республіки?".


Інший колишній народний депутат Борислав Береза заявив, що Путін "грає свою гру". Він також закликав українців не "грати за правилами" Кремля, а йти за своїм планом, допомагати Збройним силам України та вірити у перемогу української армії.

Блогер Олександр Коваленко пише, що окуповані райони Донецької та Луганської областей готові визнати інші союзники РФ, включаючи сирійського диктатора Башара Асада. Також він зазначив, що "Л/ДНР" готові визнати ісламісти з "Ансар Аллах" і додав: "Варто чекати на визнання від Талібану, Хезболли та ІДІЛу".

Користувач соцмережі Наталія Юсупова написала, що історія нічому не вчить і наголосила, що Путін закінчить значно гірше, ніж Гітлер.

Інший користувач соцмереж, Світлана Андрійчук, опублікувала відео із пропагандистом Семеном Пеговим із центру Донецька та зазначила, що далі Донбас очікує приєднання до Росії.


Бізнесмен Геннадій Болдир звернувся до луганчан і заявив, що у разі визнання Росією "Л/ДНР", на ці території чекає доля Абхазії, Південної Осетії та Придністров'я.


Ще один користувач Facebook, Георгій Ключник, опублікував курйозну картинку з нагоди визнання Росією ОРДЛО.

Раніше ми повідомляли про те, як країни Заходу відреагували на визнання Володимиром Путіним ОРДЛО як "суб'єкти міжнародного права".