RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Це був повний жестяк: мешканка Донецька розповіла, як чоловіків забирали до "армії ДНР"

У Донецьку мобілізували навіть інвалідів з третьою робочою групою та діабетиків, які не можуть жити без інсуліну. Тепер у місті залишилися лише жінки та старі.

Про це “Апострофу” розповіла місцева мешканка Ольга, яка вісім років мешкає в окупації.

“Мобілізація почалася раптово, і це був повний жестяк. Спочатку всім чоловікам від 18 до 27 років наказали прийти до пунктів збору з речами, їжею та грошима. Потім планку віку підняли до 55 років, потім сказали, що за ухилення загрожує кримінальна відповідальність на 15 років. Загалом налякали людей максимально”, – сказала вона.

За словами жінки, на дорогах зупиняли машини та автобуси та витягували звідти чоловіків, щоб забрати у військкомат.

“А потім почали реально їздити та реально забирати чоловіків. У нас тут у пабликах щоранку переклички: люди повідомляють, у яких районах міста стоять ці військові комеданти та даішники, які зупиняють машини та витягують людей з автомобілів, відправляють у військкомат, а авто забирають на штрафстоянку. Знімали з автобусів слюсарів ЖЕКу, які їхали після зміни додому. Це набуло форм якогось абсолютного ідіотизму. Дякувати Богу, хоч залишили водіїв автобусів”, – додала Ольга.

Вона стверджує, що уникнути мобілізації пощастило лише інвалідам, та й то не всім.

“Зробити “білий” квиток дуже дорого, та ніхто за це й не береться, від гріха подалі. Зараз найщасливіші люди в Донецьку – це каліки та психічно нездорові. Хоча є факти, коли забирали кілька діабетиків на інсуліні. Забирають хворих, забирають людей із поганим зором, забирають інвалідів із третьою робочою групою. За підсумками, Донецьк зараз - це царство жінок і старих”, – розповіла донеччанка.

Докладніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Росіяни нас як роздягали до трусів, так і роздягають - мешканка Донецька