RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Скільки потрібно квартир внутрішнім переселенцям: названо значну суму

Понад два мільйони внутріньо переміщених осіб зареєстровано в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення країни-терориста РФ. Щоб забезпечити їх житлом, держава повинна надати близько 600 тисяч квартир.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад щодо відбудови та модернізації країни.

"Більше двох мільйонів людей (2 098 677 – ред.) змінили місце свого проживання. Вони вважаються внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Державі, за попередніми даними, необхідно надати майже 600 тисяч квартир (599 622 – ред.) для забезпечення переселенців житлом", - сказав Тимошенко.

Для забезпечення ВПО житлом обрали такий підхід: будівництво нових комплексів та викуп уже готових квартир у всіх регіонах України. Заступник керівника ОП наголосив, що готові квартири обов'язково будуть з ремонтом, сантехнікою та необхідними меблями.

Також він зазначив, що протягом 2022 року планується надати понад 53 тисячі квартир, що закриє потребу 186 тисяч переселенців.

Нове житло для внутрішньо переміщених осіб побудують в 15 областях та в Києві. До кінця цього року планується спорудити 30 тисяч квартир загальною вартістю 36 мільярдів гривень. Повна вартість проєкту з урахуванням викупу квартир та будівництва нових комплексів становить майже 69 мільярдів.

Водночас Тимошенко уточнив, що надані квартири будуть перебувати у власності держави.

"Як тільки буде відбудовано житло тих людей, як проживають у цих квартирах, вони будуть повертатися до держави і надаватися тим людям, які історично були у великих чергах на житло", - пояснив він.

Як повідомлялося, українці, які втратили своє житло через війну, зможуть самостійно обирати місце, де отримати нову квартиру чи будинок.