RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Величезна бетонна хрінь: у Зеленського розповіли, як знищити Кримський міст

Сполучені Штати найближчим часом будуть готові передати Україні нову партію озброєння, до якої увійдуть ракетні системи дальньої дії MLRS, здатні знищити Кримський міст. Проте навіть за наявності такого озброєння зробити це технічно непросто.

Про це в ефірі програми "Фейгін Live" розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

За його словами, під час будівництва Кримського мосту - спорудження стратегічного значення, росіяни врахували, що його захочуть знищити та вжили заходів захисту.

"Там мінімум дві бригади ППО прикривають, наряд весь час у повітрі, ППО, яке прикриває кораблі. Це дуже серйозна споруда, і потрапити до міст крилатою ракетою – це все одно що кулею за 300 м у аркуш паперу", - зазначив Арестович.

При цьому, навіть якщо влучити в міст і вдасться, це може не призвести до його руйнування або навіть тривалого виведення з ладу.

"Прольоти відновлюються дуже швидко інженерними засобами, а в опору влучити… Так опора – це величезна бетонна хрінь, в яку якщо й влучиш, то не підірвеш. Скільки хочете можете кричати про знищення Кримського мосту, але якби його так легко було підірвати, ми б його давно знищили", – резюмував радник голови ВП.

Як повідомляв "Апостроф", своєю чергою екс-ФСБшник Ігор Гіркін (Стрілков), дотримується іншої думки - він вважає, що Кримський міст приречений на знищення ЗСУ, як тільки у нас з'явиться відповідне озброєння.