RU  UA  EN

Пʼятниця, 22 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

22 листопада

Всі новини

Як виростити пекінську капусту: головні особливості та нюанси, які треба знати

Окрім регулярного поливу та захисту від шкідників, є ще кілька секретів, як виростити смачний урожай пекінської капусти.

Про це повідомляє "Апостроф".

Пекінська капуста – невибагливий овоч, який росте досить швидко і простий у догляді, проте є деякі нюанси його вирощування.

Одним із головним лайфхаків гарного врожаю є вчасна посадка, в іншому випадку овоч почне квітнути. Висаджувати пекінську капусту потрібно або рано навесні, або в середині літа, коли світловий день коротший. Тому пекінську капусту саджають двічі: ранньовесняна посадка - 15-20 квітня або літньо-осіння посадка - з 20 липня по 10 серпня.

Пекінська капуста любить світло, вологу й прохолоду. Оптимальна температура для її вирощування - 15-20°С. При температурі нижче 13°С і вище 25°С на гарний урожай можна не розраховувати. Одним з незамінних агрозаходів при вирощуванні пекінської капусти є її вкриття нетканим полотном, яке захистить її від заморозків і перепадів температур, а також від надмірного впливу сонця. Окрім цього, укриття захистить капусту від зайвої вологи у дощові дні, оскільки це може призвести до гниття рослини.

Через два тижні після посадки на постійне місце її можна підживити: настоєм коров'яку (1:10); настоєм курячого посліду (1:20); настоєм трави (1:9). Під кожну рослину виливають 1 літр підживлення. При весняній посадці таке підживлення проводять три рази, а при літній - двічі. Щоб качани краще зав'язувалися можна обприскати капусту розчином борної кислоти - 2 грами розчинити в 1 літрі гарячої води й додати 9 літрів холодної.

Дорослі рослини пекінської капусти можуть рости при температурі до -4 °С, а тому її можна залишати на грядці до середини жовтня. Зберігають пекінську капусту при температурі 5-7 °С обгорнувши кожний качан у харчову плівку або загорнувши в газету, а потім у целофановий пакет.

Раніше ми писали, як виростити великий болгарський перець.