RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Захист від "Нептунів": в Україні пояснили, як окупанти використовували "вишки Бойка"

Глава Міноборони України Олексій Резніков заявив, що захоплені окупантами бурові платформи у Чорному морі, або так званих "вишках Бойка", на яких тривала декілька днів поспіль пожежа через вибух, використовувались для захисту флоту від українських комплексів "Нептун".

Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалу ICTV.

Як зазначив Резніков, на бурових платформах були розміщені станції радіоелектронної боротьби, які захищали російські кораблі від обстрілів українськими ракетними комплексами, зокрема від "Нептуна", який ліквідував крейсер "Москва" у квітні цьогоріч.

"Мало того, що вони крали наш газ, мало того, що вони взагалі вкрадені в України у 2014 році під час окупації Криму, росіяни розміщували на них свої станції РЕБ. Росіяни їх використовували, як захист для своїх кораблів, ховаючись за ними, щоб наш чарівний "Нептун" не міг дістати їх своїми системами наведення. Ось так сталося, що хтось невдало палив на тих вишках і тепер вони не використовуються для тієї мети, яку задумали росіяни", – сказав він.

Водночас міністр оборони України не підтвердив, що бурові платформи були уражені ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що насправді таке "вишки Бойка" та як вони з'явилися в Чорному морі.

Також повідомлялося, що країна-терорист Росія знову погрожує Україні та Заходу ударами по центрах прийняття рішень "у відповідь на знищення вишок Бойка".

Нагадаємо, фахівці розрахували приблизні координати місця на дні Чорного моря, де перебувають залишки російського крейсера "Москва", підбитого українськими ракетами "Нептун".