RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Єгипет, Туреччина і не лише: де найчастіше українці відпочивають під час війни

Попри війну в Україні громадяни нашої країни продовжують їздити відпочивати за кордон, хоч і не настільки інтенсивно, як раніше. До п'ятірки країн-лідерів найбільш популярних серед українців увійшли Болгарія, Чорногорія, Туреччина, Єгипет та Греція.

Про це розповів директор мережі туристичних агенцій "Поїхали з нами" Олег Кулик у коментарі UBR.ua.

"Українці, які зараз кудись їздять, обирають здебільшого три варіанти – автобусні тури до Болгарії, Чорногорії та Туреччини", – розповів він.

Також спостерігається попит на такі туристичні напрямки, як Туреччина, Єгипет, Греція та Чорногорія з вильотом із Молдови, а також різні країни з вильотом із Польщі.

Варто зазначити, що вартість автобусних турів до Болгарії стартує від 10 тис. грн і змінюватиметься в залежності від напряму курорту, кількості осіб, виду харчування, типу готелю та тривалості відпочинку.

При цьому відпочинок у Туреччині обійдеться дещо дорожче – від 15 тис. грн на одну особу з проживанням у готелі 4* та типом харчування "все включено" (аll inclusive, AL), тривалістю на 8 ночей.

Бюджетний відпочинок у Греції можна організувати також за ціною від 15 тис. грн, але без харчування з проживанням на одного, тривалістю 7 ночей. Комфортніші умови коштуватимуть від 20-25 тис. грн.

Деякі українці обирають напрямок Чорногорії. Так, комфортабельна відпустка у цій країні з проживанням у готелі 4*-5* та харчуванням за системою "все включено" коштуватиме від 30 тис. грн.

При цьому тури до Шрі-Ланки з початку війни ніхто не замовляв.

"Жодного туриста з початку війни організованим туром у цьому напрямі не літало", - заявив директор турагенства.

Варто зазначити, що українці цього року цікавляться відпочинком за кордоном уп'ятеро менше, ніж у 2021 році. Туристичний ринок відновився лише на 20-25%.

Раніше ми писали, що українцям розповіли, де краще провести відпустку влітку.