RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Чому груші тріскаються при дозріванні: поради щодо догляду за деревами

Практично будь-який плід може засмутити садівника тріщинами в процесі дозрівання. Це не є якимось серйозним захворюванням, найчастіше проблема пов'язана з нерівномірним ростом внутрішньої частини плода та його шкірки, що зумовлено порушенням у поливі дерева.

Досвідчені дачники розповіли про те, що робити із цим.

Чому плоди можуть тріскатись?

Під час літньої спеки зростання та розвиток плоду загальмовується, а після рясного поливу починається різке зростання. У цей час шкірка менш активно реагує на дощі чи полив і відстає від м'якоті. Саме тому груші починаються тріскатися. Зазвичай від цього псуватиметься лише зовнішній вигляд плоду, а не його смакові якості. Але біда в тому, що через "брами" можуть потрапляти збудники серйозних захворювань, які вже стануть головним болем садівників.

Як урятувати ситуацію?

Якщо плоди вже потріскалися, то зарадити тут, на жаль, нічим не можна. Але варто зробити все можливе, щоб прогнати шкідників. Після цього тріщина зарубцюється і перетвориться на темний шрам.

Ну а для того, щоб запобігти цій неприємності, потрібно дбати про полив. І це стосується не тільки молодих дерев, а й зрілих дерев з плодами. Полив збереже не тільки від засихання, а й від псування плода. Садівники також рекомендують не забувати вкривати ствольну зону мульчею, щоб захистити коріння від перегріву, а землю - від зайвого випаровування вологи. Найкраще поливати груші один-два рази на тиждень, тоді дереву вистачить вологи та плоди будуть цілими.

Ну якщо ви все зробите все правильно і отримаєте щедрий урожай, "Апостроф" ділиться рецептом пишного домашнього зефіру з фруктового пюре.