RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Петиція про відміну заборони на виїзд з України чоловіків без військового досвіду набрала 25 тисяч голосів

В Україні зареєстрували петицію, в якій підписанти просять зняти обмеження щодо виїзду за кордон чоловіків віком 18-60 років без військового досвіду. Вона набрала 25132 голоси тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Документ зареєстровано на офіційному сайті глави держави.

Автор петиції Юлія Булавіна аргументує свою ініціативу достатньою кількістю професійних військових та добровольців, які мають військовий досвід.

Разом з тим вона зазначає, що в Україні є безліч фахівців, які можуть приносити більше користі на інформаційному фронті, працювати за кордоном, підтримуючи ЗСУ заробленими коштами.

“Вважаю за необхідне додати, що запровадження обмежень на виїзд окремих категорій громадян з території України нагадує радянські практики, яких наша країна поступово позбавляється. А як позитивний приклад для наслідування можна навести Естонію, де стаття 35 Конституції забороняє будь-які обмеження на виїзд із країни, крім випадків пов'язаних із кримінальними провадженнями”, – йдеться у петиції.

Варто зазначити, що на сайті глави держави вже понад десяток документів зі схожим змістом, частина з них уже набрала необхідну кількість голосів.

Раніше понад 25000 українців підписали петицію з проханням заборонити видавати повістки на вулицях, АЗС та блокпостах - вона теж чекає на розгляд президента Володимир Зеленський.