RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Може закінчитись дуже швидко: експерт розповів про терміни війни в Україні

Повномасштабна російсько-українська війна триває понад 5 місяців, і зараз створюються передумови для контрнаступальних операцій на півдні України. Бойові дії можуть тривати ще довго, однак історія непередбачувана - все може закінчитися за кілька тижнів.

Таку думку висловив "Апострофу" військовий аналітик Петро Черник.

"Мусимо готувати себе до затяжного протиборства. Я не заперечую, що війна може закінчитися за кілька тижнів - жодним чином. Це може статися, історія – дуже специфічна річ і дає нам безліч подібних прикладів", - сказав він.

Водночас на тлі точкових контрнаступальних дій ЗСУ на Херсонщині російське окупаційне військо почало перекидати в регіон велику кількість особового складу і військової техніки, що, імовірно, зробить битву за Херсон затяжною.

"Для точкових контрнаступальних дій передумови є. Де вони будуть – велика дискусія. Ще декілька днів тому все виглядало так, що буде навколо Херсонщини, тобто на правому березі Дніпра. Але противник наситив цю територію силами і озброєнням. На мій погляд, так легко все не буде, ця війна надовго", - наголосив Черник.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Рівновага на фронті порушиться протягом місяця - військовий аналітик