RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Без масових гулянь, але з користю для душі: куди можна поїхати на День незалежності під час війни

На День незалежності України громадянам варто уникати великого скупчення людей, тому що окупанти можуть завдати масованих ударів по території країни. Але є багато місць в Україні, в яких можна розчинитися у тихій красі природи та ненадовго забути про війну.

"Апостроф" розповідає про цікаві місця із затишною природою, де можна відпочити із сім'єю на День незалежності і не тільки.

Відпочинок під Києвом

Всього у кількох годинах від Києва можна насолодитися автентичною красою українського села-музея Пирогово. Також на невеликій відстані від столиці знаходиться Зоопарк "12 місяців", Добропарк, Дендропарк Софіївка, виноробні Biologist та Vinoman. Крім того, під містом розташовано багато комплексів, де можна відпочити на природі у беседці з шашликами.

ПироговоФото: uatraveller.com

Гора Піп Іван

Хто хоче піти у гори та на деякий час забутися - радимо відправитись на третю найвищу гору в Україні (понад 2 020 метрів) - Піп Іван Чорногорський. На вершині гори побудована перед Другою світовою війною обсерваторія Білий Слон — це найвище розташована житлова споруда у країні.

Гора Піп ІванФото: verkhovyna.life

Бакота

На Поділлі біля Кам’янця-Подільського розташоване село Бакота, яке колись затопили при створення Дністровського водосховища. Тепер затоплене село - одне з улюблених місць туристів. У Бакоті залишилися частини скельного монастиря та келій монахів, також там є джерела з чистою водою.

БакотаФото: khers-on.com

Ворохта

Село Ворохта у Карпатах знаходиться біля Говерли, озера Несамовите, гори Піп Іван, Кукул і полонини Лабєска. Туди їздять також, щоб скуштувати банош, карпатську юшку із білих грибів, річкову форель та випити трав’яного чаю з карпатських трав. Біля Ворохти є Старий австрійський міст, зведений у 1895 році пололеними італійцями.

ВорохтаФото: uahotels.info

Качанівка

У Чернігівській області є Національний історико-культурний заповідник Качанівка, який існує з 1981 році на основі палацового ансамблю і парку дворянської садиби, він повністю зберігся.

КачанівкаФото: rest.guru.ua

Коростишів

Біля Житомира є містечко Коростишів, де багато цікавих історичних, архітектурних пам’яток: Костел Різдва Пресвятої Діви, Коростишівська учительська семінарія, будівля поштової станції, місцевий парк. Також неподалік є улюблений серед киян Коростишівський каньйон, а також затоплений кар'єр з граніту.

Коростишівський каньйонФото: kraina-ua.com

Палац родини Орловських

На Хмельниччині у Дунаївському районі є перлина Поділля - палац родини Орловських. Під час Першої світової війни останній власник емігрував до Франції, тому його маєток націоналізували, а потім зробили на території дитячий протитуберкульозний санаторій та сад у англійському стилі.

Палац родини ОрловськихФото: agov.com.ua

Раніше ми публікували офіційну програму урочистих заходів в Україні на День незалежності України.