RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Псевдореферендум на Донбасі: окупанти вже визначили "явку" та голоси "за" входження до Росії

14 вересня 2022 року окупанти мають намір провести "референдуми" про входження до складу Російської Федерації Донецької та Луганської областей.

Таку "робочу дату" назвали телеграм-каналу "Верстка" кілька співрозмовників у федеральній владі країни-окупанта.

Джерела також повідомили про те, що з приєднанням решти українських областей окупанти вирішили почекати, оскільки "ситуація на фронтах поки що не дозволяє провести там "плебісцити".

Зазначається також, що буде непросто забезпечити безпечне голосування навіть у "ЛНР" та "ДНР", особливо на менш окупованій Росією Донецькій області. Тому 14 вересня - це не остаточна, а лише "робоча" дата. Фінальне рішення ухвалять "на найвищому рівні з урахуванням військових успіхів чи невдач".

Раніше повідомлялося, що окупанти хочуть провести "референдум" 11 вересня, але кілька днів тому з'явилися повідомлення про їх перенесення на невизначений термін.

Водночас, підготовка до "референдуму" у цих регіонах, за інформацією телеграм-каналу, йде повним ходом, і вже "спущені" установки щодо "явки" та рівня голосування "за". Так, на голосування має прийти 80% мешканців окупованих частин Донецької та Луганської області. Усі вони мають віддавати свої голоси за приєднання регіонів до країни-окупанта.

Відкласти "референдуми" у цих регіонах України не можуть і не планують, оскільки найближчими місяцями в РФ стартує кампанія з перевиборів кремлівського диктатора Володимира Путіна на черговий термін. Вона має стартувати на тлі "успішних підсумків спецоперації", а приєднання території України буде майже таким самим успішним кроком, як анексія кримського півострова у 2014 році. Це можна буде використовувати під час агітації.

Нагадаємо, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко називав дату проведення так званого референдуму у Донецькій області – 11 вересня.

Натомість народний депутат України від фракції "Слуга народу" Олег Дунда розповів Апостроф TV про те, що росіянам нічого не заважає привезти на захоплені території масовку, яка створить потрібну картинку для телебачення, але референдумів не буде.