RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Коли восени краще копати хрін та як правильно зберігати

На початку осені настає приємний період для городників - збір урожаю картоплі та інших овочів довготривалого зберігання. Однак це не стосується такого коренеплоду як хрін.

Про те, коли найкращий час для викопування хрону, повідомляє видання Ganok.

Від того, коли викопаний хрін, залежать його смакові властивості та здатність до зберігання. Фахівці радять робити це пізньою осінню, прямо перед випаданням снігу. До цього часу його листя пожовтіє та ляже на землю, що говорить про спрямування усіх поживних речовин до плоду. Також сам корінь наллється та матиме великий вміст цукру. Таким він здатен пролежати до пів року.

Сам процес викопування потрібно влаштувати у погожий день. Викопувати плід потрібно лопатою, сильно увігнаною в ґрунт, адже корінь хрону може дуже довгим. Якщо земля волога, то кореневище має обсохнути спочатку кілька годин на грядці. Надалі його потрібно почистити від землі, не чіпаючи шкірки. Необхідно зрізати листя, на кілька сантиметрів не доходячи до самого плоду.

Зберігати хрін краще у підвалі чи в погребі, у ящиках, пересипавши піском. Потрібно створити такі умови: температура в 1-2 градуси, вологість - 80%. Деякі можна забрати у холодильник.

Раніше ми повідомляли, як правильно вибирати та зберігати картоплю.