RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

Як вибрати газовий котел для будинку: п'ять основних параметрів

Газовий котел, який, правду кажучи, вже вийшов із розряду економних, все ж таки позбавляє споживача незручностей під час опалювального сезону, адже він найпростіший та найбезпечніший у користуванні прибор для обігріву помешкання.

"Апостроф" дізнався, на що треба звернути увагу під час вибору газового котла, яких на ринку сила-силенна.

Під час вибору котлів слід покладатися на показники потужності, загальної площі обігрівання, простоту в експлуатації тощо.

Одноконтурний чи двоконтурний

Головною метою котла з одним відведенням є обігрівання будівлі. Апарат має один теплоносій, за бажанням є можливість підключити бойлер, щоб мати доступ до підігрітої води. Натомість під час приєднання допоміжного обладнання для нагрівання води, джерело може функціонувати нестабільно.

Апарат з двома відведеннями обігріває житло та рідину у системі. Основною відмінністю виступає те, що в першому випадку для отримання нагрітої води необхідно додаткова установка бойлеру, а в другому ця потреба вже відсутня.

Настінний та підлоговий

Навісні газові котли ергономічні та компактні, для встановлення не потрібно виділяти багато місця. Як правило котли, що встановлюються на підлогу, більш великі та важкі, але спроможні обігріти більшу площу.

Камера згоряння

Відкрита камера згоряння нагадує звичайний пальник. До неї приєднуються відводи, які ведуть теплообмінник. Для функціонування застосовується кисень, а продукти горіння спрямовані у димар. Перевагою конструкції є її простота, а недоліком – відсутність вентиляції. У закритій камері відведення здійснюється за допомогою потужного вентилятора або кулера, й сам виріб є безпечнішим щодо можливого отруєння СО.

Енергозалежність

Самостійно починати горіти газ не може, його потрібно запалити. Існує автономний котел з п'єзорозпалом, як на запальничці. Серед основних переваг - простота в експлуатації та незалежність від електроенергії.

Електронний розпал розпочинає роботу в автоматичному режимі. У таких котлах передбачений захист від загоряння або замикання проводки. У старих "радянських" котлах газ запалюється за допомогою сірника чи іншого відкритого джерела вогню, що є особливо небезпечним.

Умови застосування

Перед тим, як вирішити, який саме газовий котел вибрати для опалення будинку або квартири, необхідно звернути увагу на габарити пристрою, його компоненти та доступні режими. Також на вибір впливає кількість осіб, які проживають у квартирі. Чим більше, тим потужніший рекомендується купувати апарат.

Нагадаємо, українцям розповіли, як країна готується до найскладнішої зими в історії.