RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

Готуємось до зими: як утеплити веранду своїми руками

Через війну, яку Російська Федерація розв'язала у лютому 2022 року, на українців чекає важка зима. Мешканці нашої країни заздалегідь розпочали серйозну підготовку, утеплюють вікна, балкони, а також – веранду.

Про те, як самостійно утеплити цю частину будинку, розповідає "Апостроф".

Читайте також: При мінімумі грошових вкладень: якомога бюджетніше утеплити квартиру перед холодами

Влітку на веранді справжній рай! А от із приходом холодів там стає занадто холодно, тому варто подбати про те, щоб тепло не випаровувалося.

Отже, для утеплення холодної веранди можна використати пінофол або аналогічні утеплювачі, пінопласт від 10 до 20 см; олівці та рулетки; молотки та цвяхи; ножиці; ножівка; будівельний скотч; шпателі та шпаклівка; фарби та пензель.

Найчастіше за допомогою вати чи пінопласту можна утеплити веранду зсередини. Важливо пам'ятати про небезпеку утеплювачів, зокрема якщо пінопласт потрапить під відкритий вогонь, він виділити дуже небезпечні речовини. Але це не заважає йому бути утеплювачем з гарною вартістю.

Важливо утеплити всі ділянки веранди – двері та вікна, стіни, підлогу та дах. Пам'ятайте, що під підвіконнями часто виникають так звані "містки холоду". Для ліквідації тріщини потрібно використовувати герметик - тепловий опір зростає відразу в кілька разів.

Для ефективнішого результату рекомендується утеплити зовнішні стіни веранди. Для цього можна використовувати пінопласт та кріплення "грибки". Перед утепленням потрібно просочити засобами від грибка та плісняви.

Раніше "Апостроф" розповідав, як утеплити вхідні двері, через які може губитися до 15% тепла.