RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україну перекидають росгвардійців із Сибіру та Сирії: зведення Генштабу ЗСУ

Триває 223 доба повномасштабної російсько-української війни, під час якої ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, зірвати активі дії Сили оборони України, обстрілюючи і позиції військових, і мирні населені пункти.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення на ранок 4 жовтня повідомили в Генштабі ЗСУ.

Впродовж доби російські окупанти завдали 3 ракетних і 12 авіаційних ударів, здійснили понад 100 обстрілів з РСЗВ. Від ворожих ударів постраждало більш ніж 20 населених пунктів.

Читайте також: Росіянам загрожує котел на Херсонщині: що зараз твориться у лавах окупантів

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без значних змін.

На інших напрямках російське окупаційне військо здійснювавало обстріли з танків й артилерійських систем:

  • на Слобожанському напрямку – у районах населених пунктів Стрілеча і Дворічна;
  • на Краматорському напрямку – Білогорівка, Верхньокам’янське, Серебрянка. Також замінували окупанти шляхи можливого висування підрозділів Сил оборони;
  • на Бахмутському напрямку – у районах населених пунктів Соледар, Бахмут, Майорськ, Зайцеве, Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Мар’їнка, Новоукраїнка, Новомихайлівка, Суха Балка.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали райони понад 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення, зокрема Новояковлівка, Гуляйпільське, Новосілка, Новопіль, Залізничне та Богоявленка.
  • На Південнобузькому напрямку ворог обстріляв райони понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

За даними Генштабу ЗСУ, так званий 3 армійський корпус не здатний ефективно виконувати завдання за призначенням з наступних причин: застаріле й непридатне озброєння, техніка, самовільне залишення позицій, відмова виконувати бойові завдання окупантами, пияцтво, порушення дисципліни.

Крім того, відомо про рішення військового керівництва ЗС РФ перемістити в район ведення бойових дій підрозділів військ Росгвардії, що базуються в адміністративних межах Сибірського військового округу та контингенту російських військ в Сирії.

Однак попри всі намагання ворога зупинити український контрнаступ і розвинути свій, Сил оборони України за минулу добу відбили атаки противника в районах населених пунктів Виїмка, Майорськ, Спірне, Озерянівка, Бахмутське, Кам’янка та Тернові Поди, тоді як українська авіація завдала 22 удари по ворогу: підтверджено ураження 3 опорних пунктів, 16 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 3 зенітних ракетних комплексів противника і 2 БпЛА.

Разом з цим ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 2 пункти управління, 12 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади з боєприпасами, об’єкт протиповітряної оборони, а також 5 інших важливих об’єктів противника.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ отримають ще більше HIMARS з нового пакету військової допомоги від США.