RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Ворог не пройде: актуальна карта бойових дій в Україні на 20 жовтня

Триває 239-та доба повномасштабної російсько-української війни. Зараз Збройні Сили України зосереджені на активних бойових дій на півдні країни, тоді як російські окупанти продовжують атакувати на сході.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Ситуація на Харківщині

Читайте також: Чому ЗСУ призупинили контрнаступ: експерт назвав причину та розповів про ситуацію на фронті

Російські окупанти продовжують обмежені наступи, аби знову захопити втрачені території на північному сході Харківської області. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські військові відбили російські штурми на північ від Куп’янська поблизу Дворічної (17 км на північний схід від Куп’янська), однак ворог, імовірно, окупував Горобівку.

Крім того, російське окупаційне військо продовжує бої із ЗСУ на лінії Кремінна-Сватове, зокрема, Генштаб ЗСУ заявив, що українські війська відбили російський наземний штурм біля Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).

Ситуація на сході України

Окупанти продовжують наземні атаки на Донеччині. За даними Генштабу ЗСУ, українські війська відбили російські наземні атаки на південь від Бахмута поблизу Майорська, Одрадівки, Оптиного та Нью-Йорка, а також на північний схід від Авдіївки в районі Новокалинового, на захід від Донецька в районі Мар’їнки та Невельського та на заході Донецької області в районі Новомихайлівки.

Водночас російські джерела стверджували, що в Оптиному та на східній околиці Бахмута тривають бої, а ще писали про бої у промисловій зоні Соледару та біля Спірного, за 18 км на північний схід від Соледару.

"Російське джерело стверджувало, що в районі Вугледара на заході Донецької області тривають позиційні бої, а інше російське джерело висловило триваючу стурбованість тим, що українські сили можуть розпочати контрнаступ у районі Вугледара", - додали військові експерти.

Ситуація на півдні України

ЗСУ продовжують контрнаступати на північному заході Херсонщини.

"Призначений Росією херсонський окупаційний депутат Кирило Стремоусов стверджував, що українські війська пішли в наступ близько полудня 19 жовтня і атакували з Нової Кам'янки (північ Херсонської області, приблизно 30 км на південь від кордону Херсонсько-Дніпропетровської області) у напрямку Берислава.[27] Інші російські джерела подібним чином стверджували, що українські війська розпочали наступ на південь від району Нова Кам’янка-Дудчани та наступали на Суханове та П’ятихатки, обидва поблизу поточної лінії фронту на північному заході Херсонської області та приблизно за 35 км на північ від Берислава", - написали військові експерти.

Водночас українські війська зберігають оперативне мовчання про конкретні наземні маневри на Херсонщині, але наголошують на продовженні активних бойових і створенні сприятливих умов для розвитку контрнаступу.

Карта бойових дій в Україні

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за добу ЗСУ відбили дев'ять спроб штурму окупантів.