RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Боровся до кінця: після тривалої хвороби помер відомий режисер-документаліст Канфер

Вранці в суботу, 22 жовтня, на 50 році життя помер відомий режисер-документаліст, журналіст Леонід Канфер.

Про це у Facebook повідомила його дружина Світлана Канфер.

"Він боровся до кінця, тому що обіцяв мені дожити до мого ДН, три дні не вистачило. Я тримала його за руку до останнього, вдома, як він хотів. Він так тримався за мене, що полетів на небо тільки, коли я його відпустила, бо бачила, як йому важко", - написала вона.

Як повідомляється в Telegram-каналі Національної спілки журналістів України, уродженець Білорусі і ізраїльтянин Канфер, який працював в Україні, боровся з онкологічним захворюванням.

Він є автором кількох документальних фільмів про агресію Росії в Україні. У 2016 році Леонід Канфер презентував документальний фільм "По той бік Місяця" про росіян, які воюють на боці бойовиків окупованої частини Луганської області. Також він зняв фільм "Кровний ворог" про історію сім'ї братів Марцинюків, які з 2014 року опинилися на війні з різних боків фронту: старший брат, Володимир, пішов воювати за проросійських сепаратистів т.зв. "ДНР", а молодший, Олексій, захищає Україну у лавах ЗСУ.

У 2017 році він представив документальний фільм "Моя війна: два життя Василя Сліпака" про українського оперного співака, який залишив кар'єру в Паризькій опері, щоб приєднатися до антитерористичної операції на Донбасі.

У 2020 році, до Дня захисту дітей, Канфер представив документальний фільм "А що таке кохання?!", над яким працював три роки. Фільм розповідає про життя сиріт та інтернатне виховання дітей в Україні.

Читайте також: Пішов із життя ректор одного зі столичних ВНЗ: що відомо

2021 року вийшов фільм Леоніда Канфера "Суди в законі" про те, як українське громадянське суспільство змушене боротися за правду і справедливість там, де влада в цьому зовсім не зацікавлена.

Того ж року до 30-річчя незалежності України він зняв десятисерійний документальний проект "30 років до свободи".

Канфер працював для різних телеканалів у Білорусі, Росії, Ізраїлі, Німеччині, Україні. Він володар премії Тефі, Нью-Йоркського міжнародного фестивалю документального кіно. Також він займався викладацькою діяльністю, є автором курсу про спецрепортаж та документалістику.

Він - автор фільмів та телесеріалів про Володимира Виноградова, колишній ведучий програми "Репортерський клуб" на каналі "Еспресо".

Як повідомляв "Апостроф", днями пішов із життя шотландський актор, відомий за роллю Геґріда з фільмів про Гаррі Поттера - Роббі Колтрейн. Йому було 72 роки.