RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Як споживати менше енергії під час прання: корисні поради

Під час експлуатації пральної машини можна витрачати набагато менше електроенергії. Для цього потрібно використовувати певні режими та функції техніки.

Про це повідомляє РБК.

Читайте також: Українців попросили рідше використовувати мобільний інтернет: у чому причина

Перше, що важливо знати - при нагріванні води до 60 градусів, пралка витрачає вдвічі більше електроенергії, ніж при нагріванні до 30 градусів. Якщо одяг не дуже брудний, цієї температури буде достатньо. А для делікатних речей це ще й куди корисніше, тому що вона не терпить надто гарячих температур. Враховуючи можливості сучасних порошків та миючих засобів, немає потреби сильно гріти воду.

Ще один важливий момент. Перед початком прання барабан пральної машини потрібно занурювати на 3/4 від допустимої ваги. Прати щодня по три шкарпетки і дві наволочки - немає сенсу. Так, чим частіше включається техніка, тим більше електроенергії вона використовує, незалежно від її наповнення. Але не потрібно переборщувати і перевантажувати барабан, так як це збільшує споживання електрики приблизно на 15 відсотків.

Ще один важливий момент – вибираючи побутову техніку, краще брати клас енергоспоживання А та А+.

Перш ніж почати прати, потрібно обробити речі, потім не доведеться використовувати попереднє ополіскування, що дозволить заощадити і воду, і світло. Крім того, не потрібно сипати занадто багато миючих засобів, тому що машинці доведеться боротися з великою кількістю піни, постійно зливати та міняти воду.

І останнє: можна використати таймер відкладеного старту. Ця функція дуже актуальна, якщо у вас є двозонний лічильник, і можна буде платити вдвічі менше електроенергії, яка використовується з 23:00 до 7 ранку .

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, чому при відключенні світла зникає зв'язок і що з цим робити .