RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Де не буде світла сьогодні: список областей

7 листопада, у понеділок, у семи областях України відбуватимуться віялові або аварійні відключення електроенергії.

Про це повідомили в Укренерго.

Оскільки енергомережа України поки що не повністю відновлена після терористичних ракетних обстрілів зі сторони РФ, графіки планових відключень електроенергії продовжують діятим в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській,Полтавській областях.

Читайте також: Працюють без електрики: які бувають види ламп і скільки коштують

"Області, які потерпатимуть від відключень ніхто не обирав, – це наслідок руйнувань енергетичної інфраструктури після атак ракет та дронів. Нагадаємо, що об’єднана енергосистема України зазнала масованих ракетних атак 10-го, 11-го, 17-го, 22 жовтня та 2 листопада", - зауважили в Укренерго.

Крім того, будуть діяти й аварійні відключення в деяких областях, якщо обленерго виявить більший дефіцит ніж той, який закладено в графіки. У таких випадках електроенергія може зникати раніше часу віялових відключень, і обмеження можуть тривати довше.

"Енергетики роблять все можливе, щоб зменшити кількість і тривалість відключень, ми ремонтуємо мережі без зупинок та вихідних. Ми сподіваємося на ваше розуміння і допомогу. Заощадливе споживання електроенергії допоможе втримати баланс в енергосистемі та не допустити аварійних пошкоджень електромереж через перенавантаження", - наголосили в Укренерго.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чому разом із електроенергією зникає мобільний зв'язок.