Навіщо посипати вугілля сіллю: лайфхаки від досвідчених шашличників

Приготувати шашлик - справа дуже непроста, тому справжні професіонали мають чимало секретів і лайфхаків.

"Апостроф" розкриває одну таємницю, яка допоможе перетворити звичайне м'ясо на справжній шедевр.

Читайте також: В Україні злетіли ціни на м'ясо: від чого продають свинину та курку

Справжні фахівці добре знають, що запорука успіху в приготуванні шашлику полягає в тому, щоб підтримувати рівномірну температуру вугілля. Це просто неможливо зробити за наявності сполохів вогню, які виникають одразу після того, як на вогонь починає капати м'ясо.

Саме з цієї причини шашличники з величезним стажем використовують кухонну сіль. Вони посипають 100-200 г солі вугілля, коли ті доходять до стану готовності.

Важливе правило, яке неодмінно потрібно дотримуватись – обережність! Так, насипана в мангал сіль починає "вибухати", а це може стати причиною опіків. Як тільки реакція стихне, можна починати смажити шашлик, який стане справжнім шедевром .

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як посмажити шашлик та не зіпсувати його.