RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Потрібно запам'ятати: як правильно пити зелений чай – поради

Корисні властивості зеленого чаю ніколи не були секретом. Але, як відомо, все отрута, і все - ліки. Різниця лише у дозуванні та в тому, як правильно пити чай.

"Апостроф" розповідає про те, як треба пити цей напій, щоб він приносив винятково користь.

Читайте також: Як правильно заварювати зелений чай: 10 секретів, які знають не всі

Перше правило – правильне заварювання. Саме тому потрібно пам'ятати, що для цього можна використовувати лише окріп. Гаряча вода знищує бактерії та плісняву, які зберігаються в листках після ферментації. Тому потрібно використовувати тільки чайники, тому що диспенсери часто гріють воду до 85 градусів, а цього замало.

Друге правило, - потрібно пити зелений чай відразу (до 20 хвилин після заварки), адже коли напій остигає, він втрачає всі корисні властивості. Більше того, він стає загрозою для людини.

Справа в тому, що через окислення на поверхні утворюється плівка з білкових молекул, кальцію, заліза, магнію, кофеїну, гуаніну і теофіліну, які, обволікаючи кишечник, не дають корисним речовинам всмоктуватися. Крім того, це негативно впливає і на печінку.

Нагадаємо, раніше доктор Комаровський розповів про найшкідливіші напої для дітей.