Корисні властивості зеленого чаю ніколи не були секретом. Але, як відомо, все отрута, і все - ліки. Різниця лише у дозуванні та в тому, як правильно пити чай.
"Апостроф" розповідає про те, як треба пити цей напій, щоб він приносив винятково користь.
Читайте також: Як правильно заварювати зелений чай: 10 секретів, які знають не всі
Перше правило – правильне заварювання. Саме тому потрібно пам'ятати, що для цього можна використовувати лише окріп. Гаряча вода знищує бактерії та плісняву, які зберігаються в листках після ферментації. Тому потрібно використовувати тільки чайники, тому що диспенсери часто гріють воду до 85 градусів, а цього замало.
Друге правило, - потрібно пити зелений чай відразу (до 20 хвилин після заварки), адже коли напій остигає, він втрачає всі корисні властивості. Більше того, він стає загрозою для людини.
Справа в тому, що через окислення на поверхні утворюється плівка з білкових молекул, кальцію, заліза, магнію, кофеїну, гуаніну і теофіліну, які, обволікаючи кишечник, не дають корисним речовинам всмоктуватися. Крім того, це негативно впливає і на печінку.
Нагадаємо, раніше доктор Комаровський розповів про найшкідливіші напої для дітей.