Чимало українців вдома користується електроплитою і під час відключень електроенергії ламає голову, що б таке смачненьке приготувати без варіння й смаження, якщо бутерброди набридли.
"Апостроф" знайшов рецепт смачної і поживної страви, для приготування якої не потрібно багато зусиль.
Ідеальні страви в період відключень світла - салати. Наприклад, салат з копченою куркою, червоною квасолею і маринованими печерицями готується буквально за лічені хвилини, а дає насичення на години.
Читайте також: Як правильно зберігати продукти під час відключень світла: українцям дали поради
Такий салат можна готувати з освітленням від свічок чи ліхтариків, адже для цього достатньо виділити 15 хвилин часу.
Інгредієнти для салату на 2-4 порції:
- 250 грамів копченого курячого філе;
- банка маринованих печериць;
- консервована червона квасоля;
- половинка ріпчастої цибулі;
- 1 чайна ложка солі;
- 2 чайні ложки цукру;
- 2 столові ложки оцту;
- 120 мілілітрів гарячої води;
- майонез або суміш сметани і гірчиці для заправки.
Спочатку потрібно нарізати куряче філе соломкою, мариновані печериці - пластинками, цибулю - чверть кільцями, а квасолю просто промити. Потім слід замаринувати цибулю в гарячій воді, солі, цукрі, оцеті й залишити її на 10 хвилин.
Насамкінець варто змішати всі інгредієнти, додати перець і сіль за смаком, а також заправити салат майонезом чи саморобним соусом зі сметани й гірчиці.
Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно розігрівати страви, якщо немає електроенергії й газової плити.