RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Вінниччині завод співпрацював з окупантами: що відомо

У Вінницькій області правоохоронці викрили машинобудівне підприємство у співпраці з країною-агресором. Під час війни завод займався постачанням продукції для потреб російського оборонно-промислового комплексу.

Про це поінформували в Офісі генерального прокурора України.

За версією слідства, керівництво підприємства налагодило постачання комплектуючих для ремонту та обслуговування машинобудівної сфери. Відбувалися поставки шестерні, секційних насосів, гідромоторів, гідравлічного обладнання для російської військової техніки.

Читайте також: "МоторСіч", "Укрнафта" і не тільки: в Україні націоналізували кілька стратегічно важливих підприємств

Для реалізації постачання залучили низку підконтрольних суб’єктів господарювання за допомогою яких вивозили обладнання заводу. Підприємство використовувало Румунію, Туреччину і Казахстан. Для виведення безготівкових коштів з Росії використовували рахунки, відкриті у європейських банках.

За попередніми підрахунками, завод експортував комплектуючі для військової техніки на близько 51 млн грн.

Правоохоронці з’ясовують обставини діяльності заводу та зв’язки з Росією. Кримінальне провадження відкрили за частиною 1 статтею 111-2 ККУ (пособництво державі-агресору).

Проведено обшуки в офісах групи компаній та за місцями проживання причетних до злочину осіб. Вилучено документи, які підтверджують торгівлю з Росією.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні розкрили схему фальшивих "спецперепусток" - могли використовувати ДРГ ворога.