RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Дефіцит потужності скоротився: в "Укренерго" пояснили, чи будуть планові відключення

Україна продовжує оґовтуватися після останньої масованої атаки російських окупантів на об'єкти критичної інфраструктури – станом на 27 грудня дефіцит потужності в системі дещо скоротився завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанцій, проте цього все одно недостатньо, аби забезпечити всі потреби споживачів в країні.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" на Facebook-сторінці.

Читайте також: Без відключень взагалі: Галущенко пояснив, за яких умов світло на свята буде у всіх

Зазначається, що після аварійно-відновлювальних робіт включено в мережу блок на одній з теплових електростанцій, що постраждала під час однієї з останніх російських ракетних атак. Проте потужностей все одно не вистачає, оскільки в енергосистемі водночас збільшився і рівень споживання.

"Це пов’язано з поетапним поверненням в роботу електромереж, що були пошкоджені під час масованих атак, а також з відновленням енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях. Відповідно збільшилась і кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено електропостачання, також зростає і обсяг споживання промисловості", - йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" наголосили, що, зважаючи на ситуацію, до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень для збалансування енергосистеми.

Раніше ми писали, як вибрати найкращі свічки для Новорічної ночі.