RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Росія готує нову масштабну дрон-атаку

Перед Новим роком, 31 грудня, українська ППО збила 45 дронів Shahed й очевидно, що країна-агресор збирається протягом тривалого часу атакувати українську територію дронами-камікадзе іранського виробництва.

Про це у своєму вечірньому зверненні заявив президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що з початку року минуло лише два дні, а рахунок збитих іранських БПЛА над Україною вже перевищив 80 штук.

Читайте також: Росія вдарила по Києву та області у новорічну ніч: фото та всі подробиці

найближчим часом ця кількість може зрости, тому що в ці тижні ночі можуть бути досить неспокійними. Ми маємо інформацію, що Росія планує тривалу атаку "Шахедами", – розповів Зеленський.

Застосовуючи безпілотники, російська армія прагне виснажити протиповітряну оборону країни, енергетичну систему та самих українців, - зазначив глава держави, додавши, що потрібно і можна зробити все, щоб ця мета терористів провалилася, як і всі інші.

За успішний захист українського неба президент відзначив повітряні командування "Центр", "Південь" та "Схід", а також бійців окремих бригад і полків, пілотів винищувачів та військових мобільних вогневих груп, зазначивши, що зараз той час, коли всім, хто залучений до захисту неба, треба бути особливо уважними.

Наразі російський режим потребує мобілізаційних емоцій, чимось, що він зможе продемонструвати мешканцям, що у ЗС РФ та кремлівського командування нібито все йде "за планом", - зазначив Зеленський.

"Наше ж завдання – щодня давати Україні успіхи, здобутки, нехай невеликі, але перемоги над терористами та терором. Кожен збитий дрон, кожна збита ракета, кожна доба з електрикою для наших людей та мінімальні графіки відключень – це саме такі перемоги. І кожен крок наших військових на фронті вперед, кожна збережена позиція – це такі успіхи, які зараз мають стратегічне значення", – заявив Зеленський, подякувавши українським захисникам, які забезпечують підвищення ціни для нової ймовірної мобілізації в РФ та війни в цілому.

Нагадаємо, що в ніч на 2 січня російські війська провели атаку на Київ, внаслідок чого було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури.