RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Війна не закінчиться у 2023 році: командир роти ЗСУ назвав причини

Повномасштабна російсько-українська війна завершиться не раніше 2024-2025 років за умови оптимістичного сценарію, оскільки в України недостатньо сил і засобів для швидкої перемоги над країною-терористкою Росією, яка йде ва-банк.

Про це "Апострофу" заявив військовослужбовець ЗСУ і захисник Бахмута Олександр Матяш з позивним "Мадяр".

За його припущеннями, бойові дії між Силами оборони й російським окупаційно-терористичним військом триватимуть ще протягом року-двох. Одна з головних причин, чому війна затягнеться - довгий логістичний маршрут військової допомоги від партнерів.

Читайте також: Як зміниться війна в Україні у 2023 році: у розвідці розповіли про стратегію Росії

"Логістичний маршрут іноземної допомоги дуже довгий, час на навчання наших солдат доволі довгий. Щоб підготувати якісний особовий склад, двох тижнів недостатньо. Солдат – це не просто солдат, як і сержант. Це професіонали своєї справи", - додав Мадяр.

Він наголосив, що коли йому дають ненавчену людину, то для набуття нею відповідних професійних навичок потребується певний час, адже важливо, щоб військовослужбовці не підводили інших і не загинули через брак знань.

"Це (закінчення повномасштабної війни - ред.) буде не швидко. І якщо хтось думає, що ми влітку вже будемо на Червоній площі гуляти – цього не буде", - наголосив захисник.

Читайте більше в матеріалі "Апострофа": Війна закінчиться не раніше 2024-2025 років і це оптимістична дата – захисник Бахмуту "Мадяр"