RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Лімітів не передбачається: яка ситуація в енергосистемі України сьогодні

Попри те, що ситуація з електроенергією в Україні залишається нелегкою через ракетні обстріли окупантами, у вівторок, 14 лютого майже в усіх областях увесь день буде світло, за умови, що його споживання не збільшиться впродовж дня.

Про це повідомляє "Укренерго" у Telegram-каналі.

Зазначається, що станом на сьогодні електростанції виробляють достатньо електроенергії, аби покрити споживання користувачами.

Читайте також: Комунальні тарифи 2023: на які "сюрпризи" чекати українцям навесні

При цьому, на одній з електростанцій виведено в ремонт енергоблок, проте нестачу вдається компенсувати за допомогою посиленої роботи гідроелектростанцій, що через водопілля мають достатньо ресурсів. Окрім цього, електроенергію продовжують імпортувати зі Словаччини.

Єдиною областю, де можуть застосовуватися незначні мережеві обмеження, залишається Одеська.

В "Укренерго" також наголосили, що енергетики продовжують аварійно-відновлювальні роботи на низці електростанцій, які зазнали значних пошкоджень від ракетних та дронових атак росіян. Також ремонтні роботи безперервно ведуться на всіх пошкоджених об’єктах магістральних мереж "Укренерго" для усунення мережевих обмежень та передачі необхідного обсягу електроенергії від генерації до споживачів.

Раніше ми писали, що учні київського ліцею створили корисний чат-бот, який допоможе планувати час, віддалено стежачи за тим, коли в будинку є електропостачання.