RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Лімітів не передбачається: яка ситуація в енергосистемі України на сьогодні

Споживання електроенергії в Україні залишається на рівні понеділка, тобто дещо збільшеним порівняно з вихідними днями через початок нового тижня, проте дефіцит потужності електроенергії наразі відсутній і його не передбачається.

Про це повідомляє "Укренерго" у Telegram-каналі.

Зазначається, що всі електростанції працюють згідно з командами диспетчерів "Укренерго", а завдяки покращенню погодних умов в цілому та поступове зростання світлового дня, імпорт електроенергії суттєво зменшився і є незначним.

Читайте також: А чи є вдома світло? Учні київського ліцею створиликорисний чат-бот

"Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень", - йдеться у повідомленні.

Втім, внаслідок рвучкого вітру та подекуди мокрого снігу з дощем мають місце порушення електропостачання споживачів через пошкодження мереж операторів системи розподілу у низці областей України.

Наразі мережеві обмеження залишаються в Одесі та Одеській області через пошкодження обладнання на підстанціях НЕК "Укренерго" внаслідок минулих ракетних ударів та атак дронами, що призводить до необхідності застосування графіків погодинних відключень для уникнення перевантаження обладнання, що залишається в роботі.

Раніше ми писали, що відключення світлавідіб'ється на вартості продуктів в Україні.