RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Росія вивела з моря ракетоносій: скільки ворожих кораблів у Чорному морі зараз

Станом на неділю, 26 лютого, у Чорному морі на чергуванні знаходяться сім кораблів ЧФ РФ, але ракетоносія з ними немає. До того ж кораблі все далі відступають від підконтрольного Україні берега, притискаючись до Східного узбережжя тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони й оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк в етері національного телемарафону "UAРазом".

Читайте також: Окупанти задумали обхитрити українську ППО: у ЗСУ розповіли про нову тактику обстрілів

Вона попередила, що хоч зараз ракетоносія серед кораблів немає, але вже через декілька годин він може бути знову виведений у Чорне море, як загарбники це зробили 25 лютого, коли вивели ракетоносій-фрегат надвечір.

Водночас помітно, як ворожі кораблі все далі відступають від підконтрольного Україні берега.

"Кораблі Росії притискаються ближче до Східного узбережжя Криму. Вони все далі й далі відступають від підконтрольного Україні берега. Тому що усвідомлюють, що далекобійна зброя дедалі ближче. Тримаючись на такій відстані вони все ж таки іноді виводять ракетоносії", - зазначила Гуменюк.

За її словами, для виведення ракетоносія у море достатньо кілька годин. Також Гуменюк припускає, що окупанти діють за тактикою присипання пильності.

"Вони намагаються вимотувати психологію та психіку нашого населення постійними обльотами, активністю авіації, а потім можуть завдати ракетного удару", - уточнила керівниця пресцентру Сил охорони й оборони ОК "Південь".

Нагадаємо, у Росії зупиняють виробництво ракет "Калібр". Журналіст продемонстрував цікавий документ.