RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

В арсеналі супермаркетів багато схем для обману українців: головні хитрощі та як захиститись

В Україні не тільки систематично дорожчають продукти, але ще й супермаркети вигадують різні хитрощі для обману покупців.

"Апостроф" розповідає про найпоширеніші схеми обману українців у супермаркетах.

Ціни

Зважування товару із тарою. Особливо це відчутно з дорогими продуктами – платити доводиться не лише за нього, а й за тару за вартістю продукту. Покупець має повне право вимагати зважити товар, відмінусувавши вагу упаковки.

Фальшиві знижки та акції. Нерідко торговці для залучення покупця ставлять на товар позначки "знижка" та "акція", а продають його за звичайною ціною або навіть піднімають її.

Якість

Знижки на продукти. Нерідко продукції зі строком придатності продають зі знижкою, що заборонено законодавством.

Обман із термінами придатності. Магазини наклеюють поверх стиків з реальним терміном придатності нові, по суті обманюючи покупця.

Порушення правил зберігання. Кожен товар має правила зберігання, якщо якийсь продукт зберігають за неправильної температури, він може бути зіпсований, навіть якщо термін придатності ще не минув.

Читайте також: Як зберегти гроші на картці та ускладнити життя шахраїв: українцям дали поради

Каса

Округлення суми. За правилами, менше 5 копійок може залишити собі магазин, а понад 5 – "відходить" покупцю. Магазини можуть навмисно встановлювати такі ціни, щоб усі округлення були на його користь.

Раніше "Апостроф" розповідав, як ворожка з Instagram "розвела" дівчину на 67 тисяч гривень.