RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Мін'юст проти Міноборони: хто виграє картопляне змагання

Міністерство юстиції здійснило закупівлю картоплі для в'язниць за нижчою вартістю, аніж закуповує Міністерство оборони навіть після скандалу із завищеними цінами.

Про результати торгів на Prozorro Market розповів міністр юстиції Денис Малюська.

Читайте також: Скандал із харчуванням у Міноборони: Рєзніков анонсував масштабні реформи

За його словами, кілька тижнів тому оголосив про закупівлю 185 тонн картоплі для пенітенціарних установ. Очікували купити за 8,21 грн за кілограм разом із податками та доставкою, однак у підсумку перемогла найвигідніша ціна у 5,57 грн.

"...запропонував бажаючим включитися у торги. З‘явилося вісім бажаючих і перемогла пропозиція з ціною 5,57 грн за кілограм. Вітаю нашу Генеральну дирекцію з успішним випробовуванням нового механізму закупівель, а державний бюджет - з бюджетною економією", - зазначив Малюська.

Варто зауважити, що за інформацією розслідувачів "Схем" та "Bihus.Info", після скандалу Міноборони із завищеними цінами деякі фірми знизили ціну за картоплю до 12,6 грн/кг, а деякі - так і залишили на рівні 17,7 грн/кг.

Тоді як у грудні минулого вартість картоплі стартувала від 17,7 грн і сягала 27 грн за кілограм, хоча закуповували овоч за 7,6-10,8 грн/ кг.

Про це свідчить засекречена внутрішня фінансова звітність приватних підрядників, яких Міноборони обирало для постачання овочів поза будь-яким конкурсом.

Після скандалу в Україні вирішили оновити систему державних закупівель для армії шляхом публікації цін на продукти й товари.

Раніше "Апостроф" повідомляв про ексклюзивні подробиці від ДБР, як працювала схема розкрадання продуктів у Міноборони.

  • Вас може зацікавити:

Скандал із закупівлями в Міноборони не вщухає: з'явилася нова інформація про завищені ціни на продукти

Скандал із закупівлями продуктів для ЗСУ: з'явилася реакція Міноборони

Непрозоре Prozorro: нащо прибрали аукціони і до чого це призведе