RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вбивця маріупольців: фото та прізвище полковника РФ, який наказав бомбити Драмтеатр

Наказ про бомбардування Драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні в Маріуполі віддавав російський військовий злочинець, полковник Сергій Атрощенко.

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у своїх соцмережах.

"Вбивцю маріупольців номер один встановлено. Того, хто надавав накази та контролював бомбардування Драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні", - написав Андрющенко.

За словами радника мера, з перших тижнів було встановлено, що для атак Маріуполя літаки вилітали з аеродрому у місті Приморсько-Ахтарськ на березі Азовського моря. Саме командир Атрощенка наказував бомбити українське місто.

Читайте також: Останній концерт у драмтеатрі Маріуполя: гурт Бумбокс поділився щемливими фото

Інформацію про військового злочинця зібрали хактивісти української команди "Кібер Спротив" та передали розвідувальній спільноті InformNapalm. Сергій Атрощенко - полковник і командир в/ч 75387 960-го штурмового авіаційного полку РФ. Народився у місті Овруч Житомирської області, потім проживав у різних російських містах та деякий час був прописаний в окупованому Криму. Наразі загарбник живе в орендованій квартирі в елітному будинку недалеко від набережної у місті Приморсько-Ахтарськ у Краснодарському краї.

У InformNapalm запевнили, що матеріали про самого Атрощенка та його підлеглих українці вже передали Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти знесли будинок Драмтеатру, щоб приховати сліди свого військового злочину.

Вас може зацікавити:

Окупанти вбили у Драмтеатрі Маріуполя 600 людей - міжнародне розслідування

"Реконструкція" російською: у Маріуполі тіла загиблих у Драмтеатрі заливають бетоном

Верх цинізму: пропагандисти влаштували "екскурсію" зруйнованим Маріуполем,