RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Не лише у Бахмуті: де ще на Донбасі можуть евакуювати дітей

Крім Бахмута в Донецькій області, де постійно йдуть бої, примусово евакуювати дітей через бойові дії можуть ще з тринадцяти громад. Деякі батьки, незважаючи на трагічні випадки, продовжують сумніватися, чи вивозити своїх дітей із гарячих точок.

Про це повідомляє Суспільне.

Читайте також: Бої за Бахмут незабаром можуть завершитися: аналітики дали розклад

Заступник начальника Донецької ОВ Юлія Костюніна розповіла про те, що 13 громад Донбасу можуть стати наступними, де, як і в Бахмуті, дітей вивозитимуть примусово. Це Авдіївська, Курахівська, Мар'їнська, Очеретинська, Часовоярська, Сіверська, Соледарська, Званівська, Торецька, Вугледарська, Великоновосілківська, Комарська територіальні громади, а також села Костянтинівської територіальної громади, що межують з лінією.

Це рішення поки що не остаточне, але може бути ухвалене, оскільки батьки, незважаючи на ризики, не вивозять своїх дітей із небезпечних населених пунктів.

Костюніна розповіла, що рішення про примусову евакуацію дітей приймає обласна військова адміністрація, яка погоджує його з органами військового командування та координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах військового стану. Минулого місяця із зазначених громад добровільно вже евакуйовано понад 500 дітей із батьками.

Глава Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш підтвердив, що наступного тижня 13 прифронтових громад Донбасу можуть запровадити примусову евакуацію дітей. Щодо Авдіївки, то деякі батьки досі відмовляються вивозити звідси своїх дітей.

"Навіть після загибелі п'ятимісячного хлопчика, інші батьки відмовляються їхати – не хочуть їхати. Мабуть, вже нема до чого достукатися у цих батьків – крім негативу, у нас уже нічого немає. Вони неадекватні, всі розповідають, що у місті дітей немає. Жоден з них не підтвердив це. Вони ховають дітей. Якісь шпигунські пристрасті. Подивимося, забиратимемо і вивозитимемо", - заявив він.

Раніше ми розповідали про обстріл житлового будинку у Запоріжжі, внаслідок якого загинуло понад 10 людей.

Вас також може зацікавити:

РФ зіткнулася з двома величезними проблемами на війні в Україні

Скільки російських солдатів загинуло під Бахмутом: названо вражаючу цифру

На одному з напрямків Росія зазнає колосальних втрат: карта боїв