RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Раніше я був імперцем": на бік України перейшов ГРУшник із Якутії

Офіцер ГРУ РФ з Якутська, якого вчили знищувати цілі країни, перейшов на бік України у війні з РФ і створює "Сибірський батальйон". Понад п'ятнадцять років він будував кар'єру в армії та спецслужбах Росії, а тепер вирішив воювати проти своїх співгромадян.

Про це чоловік розповів "Радіо Свобода Україна".

Читайте також: ”Майже 500 росіян вирушили на "концерт Кобзона": свіже зведення втрат окупантів в Україні

Колишнього офіцера Головного розвідувального управління РФ (Головного управління Генерального штабу ЗС РФ) звуть Владислав Аммосов. Раніше він був справжнім імперцем, оскільки щиро вірив у пропаганду, добровільно вирушив на Другу чеченську війну, в якій брав участь на боці Росії. Ця війна його трохи протверезила, змусила зрозуміти, що народ Чечні воював за свою свободу.

Крім того, він по-іншому подивився і на російських офіцерів, серед яких було багато алкоголіків, зрадників, торговців зброєю та тих, що відправляли солдат на забій. Зараз, під час повномасштабної війни Росії проти України, ситуація з офіцерським складом стала лише гіршою.

В Україну з РФ після вторгнення РФ Владислав потрапив через Громадянську раду у Польщі. Це політичне об'єднання, яке оголосило набір добровольців до лав національних підрозділів у складі Збройних сил України, а також регіональних та національних організацій цивільного опору РФ.

За його словами, вже розпочався процес створення "Сибірського батальйону", мета якого – боротьба народів Росії за волю.

Нагадаємо, в ніч на 9 квітня ворог завдав чергового ракетного удару по Запоріжжю, на місці події загинули 50-річний батько та 11-річна дочка.

  • Вас також може зацікавити:

Кульмінація пройшла: військовий аналітик розповів про сили настання ворога під Бахмутом

Вони зробили три головні помилки: військовий пояснив, чому зник наступ оккупантів

Спочатку виснажуємо їх у Бахмуті: у Зеленського назвали терміни масштабного контрнаступу ЗСУ