Йдеться про еліту: озвучено неймовірну цифру втрат спецназу РФ в Україні

На війні в Україні втрати деяких бригад російського спецназу сягнули 95% особового складу. Для того, щоб їх поповнити знадобиться близько 10 років.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

Читайте також: Співробітник військової бази? ЗМІ назвали ймовірного винуватця витоку даних із Пентагону

Відповідно до "секретних" документів США, які потрапили в мережу, російське військове керівництво надмірно покладалося на спецназ, використовуючи у складі піхотних формувань. Останні зазнавали величезних втрат.

Так, на початку війни Росія нехтувала боєздатністю своїх підлеглих, тому наказувала елітним бійцям вступати у прямі бої.

Американські чиновники вважають, що втрати спецназу ГУР Росії зроблять його менш ефективним не тільки у війні проти України, а й навіть в інших країнах світу. Відповідно до висновку США, три з п'яти бригад зазнали втрат у 90-95% особового складу. Спецназу потрібно щонайменше чотири роки спецпідготовки.

У документах не вказано про те, скільки саме бійців спецназу загинуло чи було поранено в Україні. В одному з перехоплень зазначається, що один підрозділ (346-й) втратив практично всю бригаду, в якій діяло 125 осіб із 900.

Раніше "Апостроф" писав, що адміністратором маленької ігрової онлайн-групи, куди потрапили "секретні" документи розвідки, виявився військовий розвідувального крила Національної повітряної гвардії США.

  • Вас може зацікавити:

Вкид чи правда? Хто "злив" документи про контрнаступ України

Не тільки страх: яку реакцію викликав у Росії витік документів про контрнаступ ЗСУ

Витік секретних документів США: Україні довелося змінити військові плани