RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Виростуть великими та солодкими: як правильно садити та підгодовувати буряки

Аби буряк вродив солодким і смачним, необхідно дотримуватися кількох простих правил під час його вирощування – зокрема враховувати інтервал між посадкою та регулярно підгодовувати.

Про це повідомляє "Апостроф".

Зазначається, що при дуже густому посіві цей овоч може вирости дрібним. Ця рослина багаторосткова і з одного насіння може вирости кілька коренеплодів. Тому після появи сходів необхідно прорідити зайві паростки, залишивши між рослинами 15-20 см.

Попри те, що буряк витривало переносить недовгу засуху, випробовувати його на міцність не варто, а тому розрив у поливах не повинен бути великим. Заливати рослину також непотрібно.

Читайте також: Коли час копати буряк: підкажуть чотири ознаки

Для отримання солодкого буряка не рекомендується використовувати гній як добриво для ґрунту. Розкладання гною призводить до вивільнення значної кількості азоту, що, по-перше, сприяє збільшенню зростання листя (що може призвести до формування дрібних коренеплодів), а по-друге, призводить до надання буряку гіркуватого смаку.

На кислих ґрунтах буряк, як правило, зовсім не росте. Оптимальні значення pH ґрунту для успішного вирощування буряків знаходяться в діапазоні від 6,5 до 7,5. Його можна покращити шляхом внесення золи, яєчної шкаралупи або вирощуванням сидератів, таких як люпин.

Через 2-3 тижні після першого проріджування буряк підгодовують розчином золи і кухонної солі. Для цього необхідно розчинити у 10 літрах води 2 склянки просіяної деревної золи і 1 столову ложку солі, перемішати і полити бурякову грядку. Також буряк можна підгодовувати бором, розчинивши 10 г борної кислоти у 10 л води.

Раніше ми писали, що краще посадити у серпні після збирання картоплі.

  • Вас може зацікавити:

Натуральний народний метод захистить огірки від попелиці та павутинного кліща

Часник рано почав жовтіти: чим його полити, щоб відновити харчування головок

Які дні у липні найбільш врожайні, а коли не варто нічого сіяти та садити: місячний календар