OnlyFans в законі: Рада хоче скасувати покарання за порнографію

Після того, як у Верховній Раді мало не ухвалили закон, який дозволяє відбирати майно та землю в українців, народні депутати вирішили розробити законопроект про декриміналізацію порнографії в Україні.

Про це народний депутат України від партії "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Telegram.

Читайте також: На Полтавщині жінку оштрафували за інтимні відео: правозахисники стали на її захист

"Як і обіцяв, починаємо день із ліберальних новин. Ми декриміналізуємо порно", - написав Железняк.

Він зазначив, що цього тижня у Раді зареєструють законопроект, яким пропонується за статтею 301 ККУ "Ввезення, виготовлення, збут та розповсюдження порнографічних предметів" передбачити кримінальну відповідальність за розповсюдження порно без згоди та за екстремальну порнографію. Також пропонується посилити відповідальність за поширення порнографії серед дітей та за примус зніматися у таких роликах. Водночас у Раді хочуть прибрати статтю 302 ККУ, в якій йдеться про відповідальність за створення чи утримання місць розпусти та звідництва.

"Щоб не було спокуси маніпулювати: сутенерство, залучення до проституції та торгівля людьми теж залишаються кримінальними злочинами (це окремі статті)", - пояснив Железняк.

Варто додати, що за словами голови парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, Оnlyfans у 2023 році сплатив майже 1 мільйон доларів США, так званого "податку на Google". А всього, 2023 року платники-нерезиденти сплатили 5,75 мільярда гривень податку на додану вартість.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки України прийшла з обшуками до колишнього депутата від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ" Володимира Макеєнка у справі про відмивання понад пів мільярда гривень.

Вас також може зацікавити:

Екссоратник Медведчука замовив убивство депутата у Вінницькій області: фото та відео

Скандальних Торохтія та Гунька виключили з фракції "Слуга народу": фото документів

Мінус депутат: Рада позбавила мандата кума Медведчука