Як генерал Наєв трофейний танк водив: фото і відеорепортаж до Дня танкіста

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав навчання танкових військ Сил оборони: цього тижня в Україні відзначають День танкіста.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков.

Танкісти, які захищають Україну на півночі країни, провели навчання щодо вдосконалення своїх навичок.

Читайте також: Перша партія вже на місці: три країни Європи направили 10 танків Leopard в Україну

Навчання проходили у північній оперативній зоні, у безпосередній близькості до північного кордону з Білоруссю та Росією. Танкісти відпрацювали відбиття атаки умовного ворога: за легендою навчань ворог зайшов на територію України у складі кількох ДРГ та бронетехніки.

На перехоплення ворога висунулося кілька танків Збройних Сил України: танкісти робили бойові постріли зі 125-мм гармат, що були встановлені на танках Т-72 з позицій, у сховищі та на ходу. Після придушення сил ворога провели добивання сил, що відступають, а потім під димовою завісою відійшли на "базу".

Примітно, що всі танки, які брали участь у навчаннях, були захоплені росіян під час перших боїв на півночі України на початку повномасштабного вторгнення. Це нові танки модифікації Т-72Б3 – їх розробка розпочалася у 2011 році. Ці танки не стояли на озброєнні ЗСУ, але постачалися проросійським бойовикам на Донбас починаючи з 2014 року.

Цього разу наші танкісти проїхалися на броньованих машинах 2014-2016 років випуску. Наєв нагородив танкістів нагрудними знаками за виконання бойових завдань та службу українському народу.

Також генерал особисто проїхався на трофейній техніці.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав відео, як українці звільняли Балаклію від російських окупантів рік тому.

  • Вас може зацікавити:

Хто заплатив - невідомо: в Україну поїхали ще 50 танків Leopard 1

У танків "Leopard 1" є недолік: ізраїльський офіцер вказав на важливий для ЗСУ нюанс

Захист гірший, ніж у Т-62: як можна швидко модернізувати танки Leopard 1