RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Як військові та поліцейські шукають військовозобов'язаних: в ТЦК дали відповідь

Патрулі ТЦК влаштовують рейди на вулицях та вручають чоловікам повістки, оскільки вони не завджи оновлюють свої дані.

Про це розповів начальник Кременчуцького районного ТЦК Роман Сушко.

За його словами, патрулі, до яких входять представники військкоматів та поліцейські, спеціально влаштовують рейди в громадських місцях. Правоохоронці вручають повістки чоловікам, які не завжди оновлюють свої особисті дані у ТЦК.

Читайте також: Що буде, якщо відмовитися від мобілізації: роз’яснення юриста

"Було розпорядження начальника обласного ТЦК щодо патрулювання. Для виконання цього завдання до нас були направлені поліціянти. Такі групи наразі працюють у зв’язку з тим, що багато військовозобов’язаних, які мають прибувати для уточнення даних до ТЦК, не прибувають", - пояснює полковник.

Сушко зазначив, що патруль може підійти до військовозобов'язаного не з метою затримання, а оповіщення про необхідність прибути до ТЦК. Правоохоронці пояснюють чоловікам, що навіть при наявності відстрочки від мобілізації їм все одно необхідно відвідати військкомат.

До складу патрулів, за словами Сушка, входять поліцейські та військовослужбовці з бойовим досвідом, які, за рішення ВЛК, отримали статус обмежено придатного до військової служби.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, щозагрожує жінкам, які не стануть на військовий облік.

Вас може зацікавити:

Що слід знати жінкам про військовий облік: детальна інфографіка

На Сумщині спробували мобілізувати інваліда з дитинства: в ТЦК розповіли свою версію подій

Нова вимога від Міноборони: що тепер повинні робити призовники з відстрочкою