Ну що, навоювалися? Євросоюз ввів безпрецедентні заходи проти росіян

Розв'язана РФ війна проти України почала позначатися на житті пересічних росіян. Тепер, крім блокування рахунків, громадянам країни-агресора забороняється в'їзд до ЄС зі смартфонами та на автомобілях, зареєстрованих у Росії.

Про це рішення повідомляється на сайті Єврокомісії.

Читайте також: США вперше передадуть Україні гроші, конфісковані у російських олігархів: названо суму

У документі зазначено, що росіянам буде заборонено в'їжджати до Євросоюзу на зареєстрованих у РФ автомобілях, оскільки в'їзд може розцінюватись як імпорт, заборонений санкціями.

"Не має значення, чи використовується транспортний засіб у приватних, чи комерційних цілях, якщо транспортний засіб підпадає під митні коди, перелічені в додатку XXI (у тому числі код 8703), походить з Росії або експортується з неї. Найчастіше це стосується транспортних засобів, мають російські номерні знаки та зареєстровані в Росії”, - йдеться у документі.

Зазначається, що термін перебування автомобіля в ЄС і відповідно митні процедури, під які він підпадає не мають значення. Подібні заходи стосуються не лише автомобілів, а й інших особистих речей, імпорт яких із Росії зараз заборонено. Також у списку знаходяться смартфони, ноутбуки, косметика та валізи з Росії. У переліку також значаться вироби зі шкіри та хутра, напівдорогоцінне та дорогоцінне каміння, туалетний папір, шампуні, зубні пасти, причепи та напівпричепи, яхти та фотокамери.

У соцмережах бурхливо відреагували на цю новину. Користувачі, зокрема українці, підтримали це рішення ЄС та заявили про справедливість таких заходів проти громадян країни-агресора.

"Почитав кацапськi канали, на болотах вже завили шо "прастые расеяне не в чём не винаваты".

"Само собой, русня то тут при чем? Вапиющее нарушение. Забавно это слышать от серийных убийц".

"На Ладе катайтесь. Таксофон в помощь".

"Рузкие убийцы нечего вам делать в Европе".

"Главные рашисты гражданство в европках получили и спокойно там живут".

"А ты думал, что будете нападать, убивать, разрушать и вам за это ничего не будет, прикрываясь правами человека и всем остальным?".

"Я думав, що вже давно заборонили росіянам приїжджати до Євросоюзу, а виявляється, що вони увесь цей час спокійно їздили до Європи. От такі санкції. Ще й пишуть в новинах, що товарообіг з рашкою повернувся до довоєнного часу".

"Нехай шастать в лаптях по европейскому паркету. Гойда!", - пишуть користувачі в мережі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії та на окупованих територіях України школярі навчатимуться за новими підручниками, які переписали за 5 місяців: одним з авторів посібника для 11-класників є ексміністр освіти Росії Володимир Мединський.

Вас також може зацікавити:

У санкціях є лазівки: як Росія використовує західні технології для створення крилатих ракет

"Стерти з лиця землі Прибалтику": пропагандист Соловйов влаштував істерику через "бавовну" в Росії

Бізнес на крові: низка компаній ЄС постачає в Росію товари для війни в Україні