Ще одна країна заявила, що не висилатиме українців призовного віку

Угорщина услід за Австрією заявила, що також не збирається видавати Києву військовозобов'язаних українців.

Про це повідомляє видання Hungarytoday.

Читайте також: Одна з областей України посилить мобілізацію: стали відомі деталі

За словами віцепрем'єра Угорщини Жолта Семьєна, Будапешт не буде видавати українських призовників, оскільки не розслідують жодного українського біженця на предмет того, чи є він призовником чи ні.

"Угорщина не екстрадує їх в Україну. Кожен біженець з України є вільною людиною в Угорщині, яка вільна вирішувати, залишатися їй тут, їхати на Захід або, якщо вона забажає, повертатися назад. Всі біженці з України перебувають в безпеці в Угорщині. Ні вони, ні їхні дані не будуть видані", - наголосив посадовець.

Раніше влада Австрії заявила, що не видаватиме чоловіків призовного віку, які приїхали в країну з України. Відомо, що в цій країні зараз перебуває близько 14 тис. чоловіків віком 18-54 років, які залишили Україну через війну.

"Ми ніколи цього не зробимо. Це було б грубим посяганням на наш суверенітет", - пояснили в МВС Австрії.

Як зазначили польські ЗМІ, Австрія стала першою країною Євросоюзу, яка відмовила Україні у видачі призовників.

Водночас, Польща почала видачу українській владі військовозобов'язаних чоловіків, які нелегально залишили Україну з 24 лютого минулого року.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, буде три етапи з повернення ухилянтів, які втекли за кордон.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізацію можуть посилити найближчим часом: де збільшать видачу повісток

Є багато законних причин: коли можна відмовитися від повістки

"Ворота для свавілля": кого мають призивати у випадку посилення мобілізації