RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Хімічний склад чи щось інше? Що означають кольорові смужки на тюбиках зубної пасти

Крім російських медійних фейків, в Україні є поширена оманлива думка, що кольорове маркування на тюбиках із зубною пастою чи косметичними засобами означає їхній хімічний склад.

Про це пише stopfake.org.

Читайте також: Комахи-союзники: в Росії видали чергову "сенсацію" про біолабораторії США

У соціальних мережах, а також у телевізійних передачах існує думка, що кольорове маркування на тюбиках із зубною пастою або косметичними продуктами позначає їхній хімічний склад. Але це не так. Кольорові квадрати на тюбиках потрібні для процесу пакування, щоб датчик робота зміг визначити правильний рівень, на якому потрібно відрізати та спаяти краї тюбика. Цей колір має бути контрастним на білому тюбику з пастою.

У компанії Colgate спростували цю оману, повідомивши, що таке маркування "потрібне при виготовленні тюбиків із зубною пастою, воно повідомляє світлочутливим датчикам, де знаходиться кінець тюбика, щоб його можна було правильно розрізати і запечатати". Також додається, що інгредієнти пасти зазвичай вказані на пакуванні. Американська стоматологічна асоціація зазначає, що зубні пасти мають однаковий базовий склад: абразивні зуби, що чистять, ароматизатори, зволожувачі для пом'якшення зубної пасти та детергенти, що допомагають пасті пінитися. В YouTube є відео процесу пакування зубної пасти, де видно, як автомат спаює краї циліндричного тюбика саме по кольоровій позначці на ньому.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія масово розповсюджує неправдиву інформацію з метою зірвати мобілізаційні заходи в Україні.

Вас також може зацікавити:

Не прийдеш до ТЦК - відключимо газ і воду: росіяни запустили черговий фейк про мобілізацію в Україні

Окупанти запустили фейки про мобілізацію в Україні: роз'яснення Міноборони

Мобілізація українців у Польщі: Росія дісталася з фейками і до Європи