RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Яке свято 21 вересня: що не можна робити у цей день

У четвер, 21 вересня, православні християни вшановують день пам’яті святого апостола Кодрата. Відповідно до старого церковного календаря, в цю дату відзначали велике свято Різдва Пресвятої Богородиці.

Про святого апостола Кодрата, який був одним з семидесяти учнів Ісуса Христа, та що не можна робити в цей день за народними повір'ями, розповідає "Апостроф".

Читайте також: Новий календар ПЦУ: коли в 2023 році день Святого Миколая і Собор Пресвятої Богородиці

Апостол Кодрат народився в Анатолії в першому столітті і став єпископом Афін після смерті святого Публія. Написав "Апологію" - твір на захист християнства до імператора Адріана. Його твір мав успіх - імператор видав указ не засуджувати нікого без доказів. Кодрат також є автором послання до Діогнета, яке вважається одним з найкращих зразків ранньохристиянської літератури.

Апостол проповідував християнство в Греції, за що був побитий камінням, але вижив. Потім його посадили до в'язниці, де він помер, зморений голодом.

Наші предки вважали, що цього дня не можна лінуватися. Вони вірили, що якщо не відпочивати - можна отримати багатство. Не рекомендувалося давати в борг гроші. Дівчата намагалися цього дня поститися, бо вірили, що тоді збережуть молодість і красу. Рекомендувалося цього дня не ходити до лісу, бо, за повір'ями, в лісі злі духи цього дня були дуже активними.

Раніше ми писали, що зміниться у православному календаріз 1 вересня 2023 року.

Вас може зацікавити:

Хто буде відзначати Дні ангела у вересні: повний список імен

Покрова Пресвятої Богородиці: коли відзначатимемо велике церковне свято в 2023 році

В Україні з 1 вересня переходять на новий церковний календар: повний список святкових дат