RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Українські бійці просунулись на трьох напрямках: свіжі карти боїв

Сили оборони України просунулися у Степовому Донецької області, а також продовжили контрнаступ у Запорізькій та наземні операції у Херсонській областях.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни.

У Луганській області російські окупанти продовжили наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але не досягли суттєвих успіхів.

Читайте також: Нічна "шахедна" атака на Україну: скільки дронів збито і де є попадання та жертви

ЗСУ відбили 8 атак росіян на Куп'янському напрямку в районі Сіньківки та Новоселовського , і щонайменше 26 російських атак на Лиманському напрямку. Тим часом російське командування заявляє про віддзеркалення атак ЗСУ на Куп'янському напрямку в районі Сіньківки, Іванівки та озера Лиман, а також на Лиманському напрямку в районі Білогорівки Луганської області та Григорівки Донецької області.

У Донецькій області російські війська продовжили наземні атаки під Бахмутом 6 грудня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. За даними Генштабу ЗСУ, було відбито щонайменше 10 російських атак поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки. Росіяни ж повідомляють про відбиття атак у районі Богданівки, Кліщіївки та Торецька.

У районі Авдіївки окупанти провели наступ і досягли поступу. Водночас ЗСУ контратакували та просунулися у Степовому.

Генштаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони України відбили російські атаки поблизу Красногорівки та Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки. Водночас росіяни контролюють більшу частину Мар'їнки.

На півдні російські війська провели обмежені наземні операції поблизу кордонів Донецької та Запорізької областей, але суттєвих успіхів не досягли. Генштаб ЗСУ повідомив, що українці відбили атаки росіян поблизу Новодонецького та на південь від Золотої Ниви.

Тим часом ЗСУ продовжили контрнаступальні операції у західній частині Запорізької області 6 грудня, але не досягли підтверджених успіхів.

У свою чергу, росіяни відбили контратаки на заході Запорізької області і просунулися вперед, а ЗСУ відбили щонайменше п'ять російських атак на захід від Вербового та Роботиного 6 грудня.

На Херсонщині російські війська зберігають позиції на островах річки Дніпро на південь від Велетенського.

Раніше "Апостроф" повідомляв, на яких напрямках Україна вдарить узимку по окупантах.

  • Вас також може зацікавити:

Росія переходить до нової тактики: що потрібно Україні для захисту енергетики

Україна не отримає бомби GLSDB цього року: у США назвали нову дату

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України