RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Хто має право на виплати при загибелі військового: Рада розширила коло осіб

У суботу, 9 грудня, Верховна Рада в цілому ухвалила законопроєкт щодо виплат грошової допомоги в разі загибелі військового.

Про це повідомив народний депутат від "ЄС" Олексій Гончаренко.

За його словами, законопроєктом №9226 пропонується надати право військовим і працівникам критичної інфраструктури визначати частки отримувачів одноразової грошової допомоги за заповітом та передбачити її виплату усім членам родини, в тому числі й дітям.

На виплату грошової виплати відтепер матимуть право діти загиблого, у тому числі усиновлені, зачаті за життя померлого та народжені вже після його смерті, а також нащадки загиблого, якого навіть було позбавлено батьківських прав.

Також на виплати мають право батьки чи усиновлювачі, онуки, один із подружжя, який пережив загиблу особу, жінка або чоловік, з яким загиблий проживав разом, але не перебував у шлюбі, якщо спільне проживання встановлено рішенням суду, що набрало законної сили. Також на виплати претендують й утриманці загиблого (померлого).

Одноразова грошова допомога за відсутності особистого розпорядження призначається і виплачується рівними частками всім особам, які мають право на її призначення та отримання, за особистою заявою відповідної особи або її законного представника.

Нагадаємо, військовослужбовцям виплачуватимуть 4-разову грошову допомогу.

  • Вас може зацікавити:

Куди звертатися по військову пенсію, якщо є сумніви: поради українцям

Пенсії з інвалідності військовим у 2023 році: які особливості та суми виплат

Роз’яснення Мінфіну про виплату 30 тисяч військовим: ексклюзивний документ