RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Перший метеорний дощ 2024 року: коли і де можна буде побачити Квадрантиди

Перший метеорний дощ у 2024 році пройде 3 і 4 січня. До 120 падаючих зірок на годину можна буде побачити у небі Північної Америки.

Про це пише Livescience.

Читайте також: У новорічну ніч на Сонці стався найбільший з 2017 року спалах: вчені попередили про небезпеку

Повідомляється, що цього тижня метеорний потік Квадрантиди досягне піку, і в нічному небі можна буде побачити до 120 падаючих зірок на годину.

Відповідно до даних Американського метеоритного товариства, він потенційно може стати найсильнішим метеорним потоком 2024 року.

За даними EarthSky, цього року прогнозований пік потоку припадає на 7:53 ранку за східним часом (12:53 за Гринвічем) 4 січня. Це робить передсвітанкові години — приблизно з 4:53 ранку за східним часом до світанку — найкращим часом для спостереження за потоком з Північної Америки. Ті, хто живе в західних регіонах континенту, матимуть найкращий шанс спостерігати за Квадрантидами раніше вночі.

Метеоритні потоки зазвичай називаються на честь сузір’я, з якого вони, ймовірно, походять. У випадку з Квадрантидами це сузір’я Quadrans Muralis, хоча воно більше не визнається сузір’ям.

Падаючі зірки, метеороїди, невеликі кам’янисті частинки, які врізаються в атмосферу Землі. Ці рухливі частинки нагріваються й випаровуються, вивільняючи енергію, яку можна побачити як смуги світла на нічному небі.

Раніше "Апостроф" публікував фото Супермісяця з різних куточків світу.

  • Вас також може зацікавити:

Кривава "Аврора": фото північного сяйва з різних куточків України

Криваве полярне сяйво над Україною: вчений пояснив причину рідкісного явища

Північне сяйво над Україною: користувачі соцмереж поділилися вражаючими фото