RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Росії заявили про "неймовірну перемогу" на Харківщині: реакція ЗСУ

Командування ЗСУ відреагувало на інформацію про те, що ЗС РФ захопили село Крохмальне на Харківщині.

Відповідну заяву в етері телемарафону зробив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо.

Варто зазначити, що у новому звіті Інституту вивчення війни від 20 січня йшлося про те, що ЗС РФ досягли певних успіхів поблизу Сватового та Бахмута. Аналітики припустили, що російські війська захопили населений пункт Крохмальне Харківської області.

Читайте також: На "концерті Кобзона" знову аншлаг: свіжі дані про втрати армії окупантів

Через деякий час з'явилася реакція російського Міноборони. Відомство відзвітувало про захоплення села Крохмальне "внаслідок успішних активних дій" підрозділів Західного угруповання військ ЗС РФ.

На цю заяву відреагував Володимир Фітьо. За його словами, українські підрозділи дійсно були змушені вийти з населеного пункту заради збереження особового складу. Топофіцер запевняє, що захоплення Крохмального - тимчасове явище, оскільки на фронті динамічна ситуація, яка постійно змінюється.

"Крохмальне – це був населений пункт, де проживало 45 осіб до початку широкомасштабної війни. Там було десь 5 будинків. І ось ці 5 будинків були зруйновані російським агресором, і відповідно наша мета - зберегти життя українських захисників. Їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні, де вони зараз тримають оборону. Ворогу не дають просуватися далі і якихось загроз для сусідніх підрозділів це не несе", - продовжив Фітьо в етері телемарафону.

Окремо топофіцер нагадав, що українське командування не звітує перед суспільством про те, що Сили оборони відбили 100-200 метрів на певній ділянці фронту, бо в подібних заявах немає жодного сенсу. Разом з тим, російські пропагандисти демонструють захоплення Крохмального "як неймовірну перемогу".

Раніше ми розповідали, що ССО знищили ворожу РЛС "Фара".

Вас може зацікавити:

Мінус Урал і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні