RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Перші пілоти ЗСУ завершили навчання на F-16 у Британії: фото випуску

Перші 10 українських пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів Королівських ВПС. Наразі група перейде до поглибленої підготовки, яку проводять ВПС Франції, перш ніж навчитися керувати винищувачами F-16.

Про це повідомили у Міноборони Британії.

Читайте: Чекаємо, коли з’являться в нашому небі: Зеленський показав відео тренувань пілотів на F-16

Міністр оборони Грант Шаппс привітав українських пілотів із завершенням початкової підготовки. "Завдяки всесвітньо відомим навичкам Королівських ВПС, ці пілоти пройшли одне з найкращих доступних тренувань і тепер на крок ближче до участі в боротьбі з незаконним вторгненням Росії", - підкреслив він.

У рамках навчання досвідчені інструктори Королівських ВПС навчали пілотів загального керування літаком, польоту за приладами літака, навігації на низьких висотах та польоту у складних формуваннях. Вони також пройшли навчання англійської мови, щоб допомогти у підготовці та підвищити взаємодію з повітряними силами НАТО – англійська є стандартною мовою міжнародних польотів.

Для узгодження навчальних програм пілоти тепер продовжать роботу у Франції, щоб пройти поглиблену льотну підготовку, перш ніж перейти до навчання на самому літаку F-16.

Варто зазначити, що Сполучене Королівство не експлуатує винищувачі F-16, перші з яких планується поставити в Україну до літа 2024 року.

Нагадаємо, раніше ми писали, що до бойових польотів влітку будуть готові 12 українських пілотів, проте на той час буде поставлено лише шість F-16.

Читайте також:

Коли в Україну прибудуть F-16: прем’єр Нідерландів розкрив деталі

Чи змінять F-16 ситуацію на користь України: прогноз авіаексперта

Куди Україна зможе бити з літаків F-16: Столтенберг зробив важливу заяву