RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Києві затримали агента ГРУ, який "полював" на NASAMS та Patriot. Фото

СБУ затримала у Києві агента ГРУ РФ, який вистежував радіолокаційні станції та зенітно-ракетні комплекси ППО, які захищають столицю. У зоні особливої уваги були зенітно-ракетні комплекси NASAMS та Patriot.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: На Сумщині взяли на гарячому ексрегіонала, який наводив російські КАБи на об’єкти ЗСУ. Фото

Агент ГРУ мав знайти ППО та скоригувати по ньому ворожий вогонь. Таке завдання він отримав від російської воєнної розвідки, на яку почав працювати ще під час проживання у Мурманську, ще до повномасштабної агресії РФ.

Повідомляється, що для виконання такого завдання він прибув в Україну напередодні 24 лютого 2022 року під "легендою" продавця побутової та паливно-мастильної хімії.

Під виглядом комерційних поїздок він пересувався по території Київської та Черкаської областей, де намагався виявити батареї та радіолокаційні станції ППО.

Розвіддані у вигляді медіафайлів та геолокацій підрозділів ЗСУ агент мав передати своєму російському куратору для здійснення синхронних повітряних ударів по Україні.

Після поетапного документування російського агента його було затримано у київській квартирі. Під час обшуку у затриманого вилучено оптику, яку він використовував для відслідковування позицій Сил оборони.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала російську агентку, яка наводила російські ракети на Харків.

  • Вас також може зацікавити:

Кремль звинуватив Україну у теракті в Крокусі: з’явилась реакція СБУ

В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео